om moderskab og selvkærlighed

Kære Anna. Tusind tak for at du vil være en del af nous trois journal. Vi deler her ud af tips til alt fra sundhed, velvære, skønhed og mode, og alt det som inspirerer os. Vi er enormt glade over, at du ønsker at være med, da du er en af de kvinder, vi finder inspirerende, modig og stærk, og som vi rigtig godt kunne tænke os at lære bedre at kende.
Kærlighed er den største gave, som en generation kan efterlade en anden.



I denne måned er vores fokus ’G E N E R A T I O N S’, og derfor dykker vi ned i, hvordan generationer udvikler os, inspirerer os, og i hvordan, at kærligheden er det største, vi har.
Vi kunne rigtig godt tænke os at høre dine tanker og oplevelser med moderskabet, familiestiftelse samt om hvordan, du bedst nærer og fylder dig selv op i en travl hverdag. Først og fremmest vil vi dog rigtig gerne høre en lille introduktion til dig, din hverdag og familie.
Jeg hedder Anna og jeg er 27 år gammel. Jeg er mor til Bobby på 2,5 år og Safi på 6 måneder. Jeg bor med min kæreste Carl og vores drenge i en lille hyggelig lejlighed i vores højtelskede Nørrebro hood. Jeg arbejder selvstændigt som influent og holistisk terapeut. Jeg elsker min hverdag og arbejde. Føler mig meget privilegeret og taknemmelig for den frihed vi har i vores liv!

At blive mor er en rejse, der berører den enkelte mor på sin helt unikke måde.

For mange kan det opleves som en overgang til et nyt verdenssyn og ikke mindst til et nyt liv. Hvordan oplevede du, at moderskabet ændrede dig og sit syn på livet?
Jeg var kun 24 år gammel, da jeg blev gravid med vores ældste. Carl og jeg havde været sammen i små 4 år dengang. Det var en ret stor omvæltning at vænne sig til tanken om at vi skulle have et lille barn, men da Bobby kom til verden faldt det os mere naturligt, end hvad jeg lige have forestillet mig. Da han var helt lille kunne vi stadig holde lidt fast i noget frihed og spontanitet, da han bare kunne komme med overalt. Det er først efter han blev større og havde brug for mere faste rutiner og rammer, at børnefamilielivet virkelig har ramt os. Jeg synes ikke moderskabet som sådan har ændret noget drastisk ved mig. Jeg er stadig ret ung, og jeg kan nogle dage godt føle mig lidt identitets-forvirret fordi, vi fik ham så ungt og stadig var i gang med at danne vores personlighed, arbejdsliv og kærlighedsliv. Jeg har dog en grundfølelse af at være enormt taknemmelig og føle mig helt utroligt elsket og vigtig. Det er meget særligt. Den kærlighed man får fra sine børn. Det kan ikke rigtig måle sig med noget andet. Jeg arbejder virkelig på bare at nyde nuet og være lige her, lige nu. Jeg fungerer også bedst sådan. Jeg dvæler sjældent ved fortiden, og jeg tillader mig selv at drømme stort om fremtiden, men nyde der hvor jeg er i livet lige nu.
Når hverdagen er travl, to-do-listen er lang og tiden flyver afsted, har du så nogle måder, hvorpå du nærer dig selv på bedst på?
Selvkærlighed får en helt ny form når man bliver mor. Pludseligt er et uforstyrret bad, en kop varm te, en gåtur alene noget man hungrer efter og føles som en stor selvkærlig gave. Ikke at det ikke er ting, jeg satte pris på før børn, men det var bare så let tilgængeligt. Det tænker vi bare ikke over, før vi får børn. I min hverdag prøver jeg at nyde de små øjeblikke. Jeg elsker at lave en dejlig matcha latte til mig selv hver dag, når min yngste sover en lur. Jeg nyder mit daglige bad, nogle gange uforstyrret, andre gange med min ældste Bobby. Det vigtigste for mit velbefindende i min hverdag, er at vores hjem er opryddet. Jeg redder sengen hver morgen og åbner vinduerne. På samme måde elsker jeg at afslutte dagen med lige at tage en runde og gøre det rart til en ny dag. Man kommer virkelig langt med 5 effektive minutters oprydning! Og så har vi rengøring der kommer en gang om ugen og det redder meget - også i vores parforhold.
Hvad er/har været det mest betydningsfulde for dig ved at blive mor og stifte din egen lille familie?
Trygheden i at vide at vi har hinanden. En tryg base hvorfra vi alle kan gro. Jeg glæder mig så meget til at se mine børn vokse op og se hvilke personer, de vokser sig til at blive. Det er så spændende. Jeg vil stå lige bag dem altid og støtte dem på rejsen.

Hvad er din største drøm at kunne give/lære/bidrage til dine børn?
Min største drøm er at de føler sig trygge og elsket. Jeg håber virkelig de kommer til at se tilbage på deres barndom som en tryg, kærlig og nærværende periode af deres liv. Jeg drømmer om at lære dem at lave mad, nyde mad og være nysgerrig og åben. Nysgerrig og åben overfor mennesker og forskellighed. Jeg drømmer om at give dem gode værdier, som ikke handler om præstation og pres. Jeg drømmer om at give dem mod til at springe ud i alt det, de drømmer om!
Hvis du skulle give et råd til alle kommende og nybagte mødre, hvad ville det så være?
Hav tillid til dig selv. Du kender dine børn allerbedst. Din mavefornemmelse vil altid have ret. Giv slip på at være den perfekte mor. Hun findes slet ikke. Der findes kun den perfekte mor for dine børn, og det er dig – med alt hvad du er. Gør det så godt du kan ud fra den bevidsthed du har. Og ræk ud og bed om hjælp - du skal ikke klare det hele alene!


Tusind tak for at dele dine mange smukke, lærerige tips og personlige erfaringer. Tak for din ærlighed, for at inspirere os og for at bringe lige netop det, som du gør kæreste Anna. 

Og tusind tak til dig for at læse med her.
- Os tre ☘︎ 
25. maj, 2023 — Caroline Marburger